Eerste Elektrische Fiets Toertocht

Middelharnis, 10 januari 2011
Artikel van iGo

De stichting B on Tour heeft, als vervolg op de activiteiten die zij voor ‘Groen Zuid-Holland‘ hebben georganiseerd in het kader van de Tour de France en de Giro d‘Italia, een nieuw initiatief ontwikkeld. Maandag 10 januari 2011 organiseerde B on Tour, omtrent dit initiatief, een bijeenkomst over Regiomarketing en Evenementen bij Tieleman Keukens in Middelharnis. De wethouders Toerisme van Goedereede en Oostflakkee, de heren Tuk en van Puffelen, gaven als startschot een update van het toeristisch onderzoek.

Fietsspel: Holland Rond

Het onderzoek is afgelopen december in opdracht van de provincie uitgevoerd. Naast de twee wethouders Toerisme was Gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls vanuit de provincie aanwezig. Wim Noordzij, specialist in Regiomarketing en Evenementen, gaf hierop volgend een korte presentatie aan de hand het nieuwe initiatief: Businesscase ‘eerste Elektrische Fiets Toertocht van Nederland op Goeree-Overflakkee‘. De businesscase is opgesteld in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam (Opleiding Commerciële Economie: minor Sportmarketing & Management). Het doel van de creatieve sessie is om gezamenlijk tot een totaalopzet te komen waar iedereen op het eiland die bezig is met toerisme en recreatie op zijn of haar wijze een bijdrage aan kan gaan leveren. Na een algemene presentatie werd aan de hand van stellingen de mogelijkheden bediscussieerd om te komen tot een regionale marketing d.m.v. evenementen. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact op nemen met Wim Noordzij via w.noordzij@b-on-tour.nl

Opening fietscafé in Bergse Bos

Bergschenhoek, 30 mei 2010

Fietscafé geopend tijdens fietsevenement ‘Op de trappers in etappes’ 

Zondag 30 mei jl heeft Outdoor Valley de status van Zuid-Hollands Fietscafe gekregen. Tijdens het fietsevenement ‘Op de trappers in etappes’ in het Hoge Bergse Bos heeft de heer H. de Paepe, wethouder van Lansingerland en lid van het dagelijks bestuur van het Recreatieschap Rottemeren, de openingshandeling verricht. Fietscafés in Zuid-Holland zijn mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. 

De fietscafés zijn bestaande horecagelegenheden, die door het aanbieden van een aantal fietsvoorzieningen het predicaat ‘fietscafé’ krijgen. De fietscafés beschikken over meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook is er gelegenheid voor het plakken van een lekke band, het vullen van een bidon en de aanschaf van een fietskaart. En natuurlijk kan de fietser er ook iets eten en drinken. De fietscafés liggen altijd vlak bij een fietsknooppunt, zodat ze als startpunt of pauzeplek voor een fietstocht kunnen dienen. In Zuid-Holland zijn de fietscafés herkenbaar door het bordje aan de buitenwand met daarop ‘fietscafé Zuid-Holland’. 

Op 10 mei is het eerste Zuid-Hollandse fietscafé bij de Brouwersdam geopend en in de komende maanden zullen er in Zuid-Holland nog ongeveer 50 fietscafés bij komen. De locaties van de fietscafés staan binnenkort op www.recreatiezuidholland.nl en zullen ook op nieuwe fiets(knooppunt)- en recreatiekaarten worden opgenomen.

Op de trappers in etappes

Fiets mee van Dobbeplas naar Brouwersdam! 

16 april 2010

2010 is een echt fietsjaar! Bezoek in de periode tussen de start van de Giro d’Italia en de start van de Tour de France de prachtige fietsactiviteiten in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse recreatiegebieden.

Een ongekend wielerspektakel met 6 familie-etappes .
Van 9 mei tot en met 4 juli 2010 vindt in de natuur- en recreatiegebieden wervelende en unieke fietsactiviteiten plaats met bijzonder leuke demonstraties en een fietsinformatiemarkt. Benieuwd naar innovatieve fietsvormen? Dit is het moment om het te proberen! Niet alleen leuk om naar te kijken maar ook leuk om aan mee te doen. Op de verschillende dagen zijn er familiefietstochten, ook geschikt voor de jongere bezoekers. De etappes gaan via fietsknooppunt- systemen in de omgeving en zijn 15 km en 35 km lang.

Dit evenement is een initiatief van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Natuur en Recreatieschappen en wordt in opdracht van Groenservice Zuid-Holland georganiseerd door B On Tour for New Energy.

Kijk ook op www.recreatiezuidholland.nl.


Fietsende snelheidsduivel


Toertocht Grand Départ

Beleef de Tour! 

10 april 2010
                                                         

In het kader van de tourstart in Rotterdam kun je op donderdag 1 juli deelnemen aan de Grand Départ Toertocht waar je delen van de route van zowel de proloog als de eerste etappe van de Tour de France 2010 zelf kunt ervaren.

Deze officiële tocht van Le Grand Départ in Rotterdam zal starten op het plein voor voetbalstadion de Kuip en eindigt op het evenemententerrein Zuiderpark nabij Ahoy, dat het epicentrum is van de start van de Tour de France in Rotterdam.

Er kan ingeschreven worden voor drie afstanden:
40, 70 en 120 kilometer. Iedere deelnemer krijgt het 
exclusieve Grand Départ wielershirt, met daarop het
officiële logo van de Tour de France en het logo van 
Le Grand Départ Rotterdam 2010.


NISB en Fietsersbond vestigen wereldrecord fietsen

Wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst 

31 maart 2010


Onder luid gejuich van honderden kinderen ging minister Huizinga op kop, vergezeld door zangeres/presentatrice Angela Groothuizen en Hennie Kuiper, oud-Olympisch- en wereldkampioen wielrennen. Daarachter volgde een lang lint van fietsers, aangevoerd door wethouder Hans Gerson van Amsterdam, en met oud-wielerkampioen Danny Nelissen, oud-topvolleyballer Bas van de Goor en nog eens ruim vijfhonderd kinderen en volwassenen. De NISB laat in een persbericht weten dat er uiteindelijk meer dan 75.000 mensen op 2581 locaties op de fiets zijn gestapt. Het miljoen is dan misschien niet gehaald, maar het is wel de eerste keer dat er zoveel mensen tegelijk op de fiets zijn gestapt voor een campagne. De wereldrecordpoging is in heel veel opzichten geslaagd. Aangezien er nog niet eerder een wereldrecordpoging is geweest voor dit doel, zijn NISB en Fietsersbond sinds 31 maart 2010 samen officieus recordhouder.


Tour gaat plots dwars door Hellevoetsluis

28 januari 2010

De Tour de France verkiest ‘zijn‘ Hellevoetsluis plots boven de N57; sportwethouder Evert Taal staat te springen van enthousiasme over de routewijziging. Zwartewaal heeft het nakijken. Balen, reageert Elles de Wal van het plaatselijke Tourfeest.  Bron: AD – Leon van Heel

De N57 op Voorne-Putten is grotendeels geschrapt uit de route voor de eerste etappe. Dat heeft de Tourorganisatie gisteravond bevestigd.
Het wielercircus rijdt zondag 4 juli van Rotterdam over de Groene Kruisweg naar Spijkenisse, Geervliet en Heenvliet. Na dat stadje draait het peloton nu de Kanaalweg op om dwars door Hellevoetsluis te koersen. Pas vlak voor de Haringvlietdam komen de renners op de N57 om hun weg richting Goeree-Overflakkee en Zeeland te vervolgen.
"Ik heb moeite het te beseffen," juicht de Hellevoetse sportwethouder Evert Taal. "We hebben onverwacht een superevenement binnengehaald." Hellevoetsluis had al een Tourfeest gepland, zegt hij. "Dat wordt nu nog groter. De renners komen vlak langs onze campings. We willen daar met de ondernemers een enorm feest houden."
Taal zegt niet plotseling met een probleem te zijn opgezadeld. "Een maand eerder neemt de Giro d‘Italia precies dezelfde route door Hellevoetsluis, dus we zijn voorbereid."
Groot is de teleurstelling in het dorp Zwartewaal dat nu wordt overgeslagen. "De tranen staan ons in de ogen," reageert Elles de Wal van de organisatie van de Zwartewaalse Tourdagen." We hadden het feest helemaal rond. Verschrikkelijk! "De organisatie denkt na of en hoe de Zwartewaalse Tourdagen moeten doorgaan.
De plattelandsjongeren van Voorne, die een terrein langs de N57 hadden gereserveerd voor hun feest met ‘gegarandeerd uitzicht op de renners‘, zoeken een nieuwe plek.
Volgens de Tourorganisatie is de betonnen middenberm op de N57 niet de reden voor de nieuwe route. De vragen die GroenLinks heeft gesteld over kosten van het weghalen van die rand doet de organisatie af als ‘niet aan de orde‘.


Tour de Rotterdam

Wielercomite Rijnmond

25 maart 2010 

Tour de Rotterdam
Op zaterdag 3 juli a.s. organiseert Wielercomite Rijnmond de Tour de Rotterdam.
Dit gebeurt op IJsselmonde, Voorne-Putten-Rozenburg en bij de Grevelingen. De Tour de Rotterdam bestaat uit een pelotonstocht, vrije toertochten en familie- tochten, variërend in lengte van 20 tot 185 km. Meer informatie is te vinden op www.tourderotterdam.nlVeilig overnachten tijdens Tour

Overheden en ondernemers maken bedden op voor toeschouwers

10 maart 2010 

Overnachtingsmogelijkheden bezoekers Giro‘d Italia en Tour de France
Vanwege de verwachte toestroom van kampeerders uit heel Europa gaan overheden en ondernemers in de regio Rotterdam op diverse locaties tijdelijke voorzieningen plaatsen om de gasten comfortabel en veilig te laten overnachten. Kijk voor meer informatie op:
 - www.tourdefrancerotterdam.nl
 - www.recreatiezuidholland.nl

Tour de France 2010

Rotterdam, 12 november 2009De Tour de France keert na 32 jaar terug naar Rotterdam! De Tour de France trekt door Zeeland, De Tour de France gaat door Brabant!
In het weekend van 2, 3 en 4 juli 2010 is Rotterdam gaststad van de Grand Départ van de 97e Tour de France. Rond deze voor Nederland historische Tourstart worden veel evenementen georganiseerd. Op deze website leest u alles over de evenementen die plaatsvinden in de aanloop tot de sart van de Tour 2010. Ook kunt u op de kalender alle B On Tour for New Energy evenementen in de aanloop tot de Tour de France bekijken.

themabijeenkomst "Heel Nederland Fietst"

Donderdag 10 december kwamen ambtenaren (sport, milieu en mobiliteit) bij elkaar in Hotel Mitland te Utrecht om hun licht op te doen bij de campagne Heel Nederland Fietst en de mogelijkheden om aan te haken. Heel Nederland Fietst is een initiatief van Het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) en de Fietsersbond. Het gaat om een grootschalige campagne van drie jaar die in januari 2010 van start gaat. Met deze driejarige campagne willen zij zoveel mogelijk mensen stimuleren om vaker de fiets te pakken voor dagelijkse verplaatsingen. De focus ligt op mensen die te weinig bewegen.